Eerste blok Typisch Tuinstad opgeleverd

Eerste blok Typisch Tuinstad opgeleverd

Eerste 80 woningen overgedragen

  • Datum nieuwsitem

Met de officiële oplevering van Jasmijnhof zijn de eerste 80 woningen binnen Typisch Tuinstad opgeleverd aan verhuurder Vesteda. Hiermee werpt de ontwikkelcombinatie Vink Bouw, Vireo Vastgoed en Hendriks C&PO haar eerste vruchten af. Al op 22 juli verwelkomen we de eerste huurders.

Typisch Tuinstad bestaat uit twee grote woonblokken met in totaal 189 huur- en koopwoningen. Het plan omvat 120 middeldure huurwoningen en 69 vrije sector koopwoningen, die in diverse varianten worden opgeleverd. Aan de Osdorper Ban komt een zeslaagse blok met huurappartementen, waarbij de begane grond ruimte biedt voor voorzieningen. De bebouwing aan de groene tussenstraten en rondom de binnentuin is drie of vier lagen hoog en herbergt de koopwoningen, waaronder eengezinswoningen en maisonnettes. De woonoppervlaktes variëren van ongeveer 70 tot 170 vierkante meter. Kenmerkend voor het project zijn de hoge plafonds en grote ramen, die zorgen voor veel daglicht en een ruimtelijk gevoel. Verder beschikt het project over een prachtige binnentuin, groene gevels, een parkeergarage en diverse overdekte fietsenstallingen.

De woningen voldoen zowel aan de Amsterdamse BENG eisen als aan een EPC van maar liefst -0,18, bijzonder duurzaam! Meer weten?