Oplevering Blok 5 van Typisch Tuinstad

Oplevering Blok 5 van Typisch Tuinstad

Algemene ruimtes en laatste woningen gereed

  • Datum nieuwsitem

Goed nieuws vanuit de Reimerswaalbuurt in Amsterdam: de oplevering van Blok 5 in Typisch Tuinstad is in volle gang! Met de oplevering van dit laatste blok, komt het totaal opgeleverde woningen op 189, waarmee het project na deze week volledig is afgerond. Voor de bouwvak leverden we al de eerste 80 woningen van het project op, en nu volgen de resterende koop- en huurwoningen.

Op vrijdag 4 oktober zijn de Algemene Ruimten opgeleverd aan de Vereniging van Eigenaren (VvE). Vanaf maandag 7 oktober zijn we begonnen met de oplevering van de koopwoningen, die variëren van eengezinswoningen tot maisonnettes. Deze woningen worden deze week stuk voor stuk opgeleverd aan hun nieuwe bewoners. Tot slot dragen we op vrijdag 18 oktober de sleutels van 30 huurwoningen over aan onze opdrachtgever Vesteda.

Eerder 80 huurwoningen opgeleverd

In juli leverden we al de eerste 80 woningen op in het blok dat bekendstaat als Jasmijnhof. Deze woningen zijn onderdeel van de 120 middeldure huurwoningen, en werden overgedragen aan verhuurder Vesteda. De eerste huurders konden op 22 juli al hun nieuwe woning betrekken. Nu is het tijd om de laatste 30 huurwoningen van Blok 5 aan Vesteda op te leveren.

Een groene, duurzame woonomgeving

Het project biedt variatie met appartementen, eengezinswoningen en maisonnettes, waarbij de woonoppervlaktes variëren van 70 tot 170 vierkante meter. Wat deze woningen bijzonder maakt, zijn de hoge plafonds en grote ramen die voor een ruimtelijk en licht gevoel zorgen. De bebouwing rondom de groene binnentuin, de gevels met beplanting en voorzieningen zoals een parkeergarage en overdekte fietsenstallingen maken dit een ideale woonomgeving voor zowel huurders als kopers. Daarnaast voldoen alle woningen aan de strenge BENG-eisen en hebben ze een EPC-waarde van maar liefst -0,18, wat zorgt voor zeer lage energielasten. Dit maakt Typisch Tuinstad niet alleen een fijne, maar ook een bijzonder duurzame plek om te wonen.