Vernieuwd kantoor officieel geopend

Vernieuwd kantoor officieel geopend

Circulaire en biobased kantoor verbouwing

  • Datum nieuwsitem

Bij Vink Bouw hebben we onlangs de officiële opening van ons compleet vernieuwde kantoor in Nieuwkoop gevierd. Na een uitgebreide verbouwing is ons kantoor getransformeerd tot een duurzame, biobased en groene ontmoetingsplek, die perfect aansluit bij wie wij zijn en wat we als bouwbedrijf willen uitstralen.

Een frisse, duurzame look

Onze visie was duidelijk: een plek creëren waar werken, overleggen en ontmoeten samenkomen, passend bij onze stip. We willen impact maken en de wereld beter, mooier en groener achterlaten. Met als doel CO2-neutrale bouwprojecten in 2030! We willen onze nek uitsteken binnen de sector en dat ook uitstralen. Dankzij het ontwerp van Popma ter Steege Architecten is deze visie verpakt tot een prachtige werkomgeving, waarin duurzaamheid centraal staat. Het gebruik van veel groen, zowel binnen als buiten, zorgt niet alleen voor een prettige werkomgeving maar draagt ook bij aan biodiversiteit en een gezonde dosis natuurlijke zuurstof.

Wat maakt ons kantoor zo bijzonder?

We laten graag met trots ons vernieuwde interieur zien, met veel aandacht voor circulaire en biobased materialen. Slechts een aantal voorbeelden:

  • Essenhouten trap: Deze eyecatcher is gemaakt van hout uit het Rotterdamse bos, in samenwerking met Staatsbosbeheer, waarmee we ook nieuwe bomen planten.
  • NoWa keuken: Onze modulaire keuken op de eerste verdieping is volledig gemaakt van biobased materialen zoals hennep en gerecycled PET.
  • Duurzame toiletten: Met kliktegels en hergebruikte materialen zijn zelfs de toiletten duurzaam, en de houten wastafels van Woodio maken het helemaal af.
  • Hergebruikte systeemwanden: De houten en glazen wanden zijn afkomstig van een sloopproject in Enschede, helemaal in lijn met onze circulaire visie.
  • Refurbished bureaus: Onze bureaus hebben nieuwe, duurzame onderstellen en bamboe werkbladen, geproduceerd door Opnieuw, een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt.
  • Houten esdoorn vloer: Een deel van de vloer is gemaakt van hergebruikte plafonddelen van esdoorn, wat een mooie touch geeft.
  • Schapenwol wanden: Voor extra comfort en een natuurlijke look hebben we gekozen voor schapenwol aan de wanden.

Officiële opening

We hebben de opening van ons vernieuwde kantoor eerst feestelijk gevierd met een gezellige nazomerborrel voor al onze collega’s. Ook organiseerden we nog een familiedag, waarbij onze collega's hun partners, kinderen en kennissen meenamen om ons circulair gerenoveerde kantoor te bewonderen. Beide dagen stonden in het teken van rondleidingen, interactieve presentaties over de duurzame materialen die we hebben gebruikt en uiteraard heerlijke hapjes en drankjes. Het was een ontspannen, leerzame en vooral gezellige manier om samen dit bijzondere project af te sluiten!

Een groene werkplek in het Groene Hart

Gelegen in Nieuwkoop, midden in het Groene Hart, zitten we op een perfecte locatie. We zijn goed bereikbaar vanuit steden als Alphen aan den Rijn, Woerden en Utrecht, en tegelijkertijd omringd door natuur én onze biodiverse tuin. Met de opening van ons vernieuwde kantoor laten we zien dat we ons blijven inzetten voor duurzame bouwprojecten en het creëren van een inspirerende werkomgeving voor zowel onze medewerkers als onze klanten. We kijken uit naar mooie (nieuwe) samenwerkingen om verder te bouwen aan een groene toekomst.